Άλλες Υπηρεσίες
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΩΙΝΟ
Το Ελληνικό Πρωινό είναι μια πρωτοποριακή πρωτοβουλία του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, που συνδέει και αξιοποιεί τον πολιτισμικό - γαστρονομικό πλούτο της χώρας με την ελληνική ξενοδοχεία.
Το Ξ.Ε.Ε. ανέπτυξε για τα μέλη του το πρόγραμμα «Ελληνικό Πρωινό», το οποίο έχει ως αντικείμενο τον εμπλουτισμό του πρωινού που προσφέρεται στα Ελληνικά Τουριστικά Καταλύματα με χαρακτηριστικά ελληνικά αγροδιατροφικά προϊόντα και παραδοσιακά τοπικά εδέσματα, που αναδεικνύουν τη γαστρονομική παράδοση και ταυτότητα κάθε ελληνικού τουριστικού προορισμού.
Η βάση του «Ελληνικού Πρωινού», είναι τα κύρια προϊόντα της Μεσογειακής διατροφής όπως ο άρτος, τα παξιμάδια, το ελαιόλαδο, οι ελιές, το γιαούρτι, το μέλι, τα τυροκομικά, τα αλλαντικά, τα φρέσκα λαχανικά, τα όσπρια, οι πίτες, τα γλυκά και τα φρέσκα φρούτα.
Παρ’ ότι ο βασικός κορμός της γαστρονομίας είναι κοινός, το ΞΕΕ έχει αναπτύξει τοπικές ελληνικές παραδοσιακές συνταγές σε περιφερειακό επίπεδο, με βάση την τοπική κουζίνα και την ιδιαιτερότητα των τοπικών προϊόντων της κάθε περιοχής.
Με αυτό τον τρόπο το «Ελληνικό Πρωινό» προβάλει τη γαστρονομική πολυμορφία κάθε περιοχής συμβάλλοντας καθοριστικά στη διαμόρφωση της πολιτιστικής ταυτότητας και της τουριστικής φυσιογνωμίας του κάθε τόπου, φέρνοντας κοντά ξενοδόχους και τοπικούς παραγωγούς.
H συμμετοχή και πιστοποίηση του Τουριστικού καταλύματος στο Πρόγραμμα «Ελληνικό Πρωινό» προϋποθέτει Άδεια Λειτουργίας Καταστήματος Υγειονομικού Ενδιαφέροντος.
Το Πρόγραμμα «Ελληνικό Πρωινό» έχει ενταχθεί στο Σύστημα Κατάταξης των Ξενοδοχείων σε κατηγορίες Αστέρων και των Ενοικιαζομένων Επιπλωμένων Δωματίων / Διαμερισμάτων σε κατηγορίες Κλειδιών ως βαθμολογούμενο κριτήριο δυνάμει των Υπουργικών Αποφάσεων 216/2015 ΦΕΚ Β’10 και 21185/2014 ΦΕΚ Β’2840, όπως ισχύουν. Η παροχή της συγκεκριμένης υπηρεσίας από το Τουριστικό Κατάλυμα βαθμολογείται με 250 μόρια.
ΒΙΟkouzina
ΒΙΟkouzina
«ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ»
Το ΒΙΟkouzina είναι ένα ιδιωτικό πρότυπο πιστοποίησης επιχειρήσεων μαζικής εστίασης που εκπονήθηκε αποκλειστικά από το ΒΙΟΕΛΛΑΣ σε συνεργασία με ειδικούς στο χώρο της εστίασης, με σκοπό την πιστοποίηση επιχειρήσεων μαζικής εστίασης οι οποίες διαθέτουν άμεσα στον καταναλωτή γεύματα τα οποία έχουν παραχθεί χρησιμοποιώντας ένα ή περισσότερα συστατικά βιολογικής γεωργίας και κτηνοτροφίας.
Η εφαρμογή του προτύπου ΒΙΟkouzina μπορεί να γίνει από οποιοδήποτε επιχείρηση μαζικής εστίασης.
Tρεις κατηγορίες πιστοποίησης
Βάσει του προτύπου «BIOkouzina» είναι δυνατή η χορήγηση τριών κατηγοριών πιστοποίησης:
ΒΙΟkouzina Gold (Κατηγορία α)
ΒΙΟkouzina Silver (Κατηγορία β)
ΒΙΟkouzina Bronze (Κατηγορία γ)
Για την κατάταξη των επιχειρήσεων σε μια από τις τρεις παραπάνω κατηγορίες πιστοποίησης, λαμβάνονται υπόψη:
– H σύσταση του προσφερόμενου μενού (ποσοστό βιολογικών εδεσμάτων ή εδεσμάτων με βιολογικά συστατικά).
– H δυνατότητα ή μη, παροχής στον πελάτη, σε καθημερινή βάση, ενός πλήρως βιολογικού μενού.
– O βαθμός πλήρωσης συγκεκριμένων, προαιρετικής φύσεως, απαιτήσεων του Προτύπου «BIOkouzina» (π.χ. ανάπτυξη και εφαρμογή από την επιχείρηση πιστοποιημένου συστήματος διαχείρισης της ασφάλειας των τροφίμων σύμφωνα με τις απαιτήσεις του προτύπου ISO 22000:2005, χρήση φρέσκων υλικών κατά προτίμηση από την τοπική αγορά, χρήση ελαιολάδου έναντι άλλων ελαίων τόσο για το τηγάνισμα όσο και για την παρασκευή σαλατών, χρήση ανακυκλώσιμων υλικών κτλ). Για την αξιολόγηση της επιχείρησης ως προς τις δευτερεύουσες απαιτήσεις εφαρμόζεται το σύστημα της μοριοδότησης, σύμφωνα με το οποίο, κάθε κριτήριο έχει διαφορετική βαρύτητα.
Ανάλογα με την κατηγορία πιστοποίησης στην οποία κατατάσσεται μία επιχείρηση με βάση τα παραπάνω κριτήρια, απονέμεται και ξεχωριστό σήμα συμμόρφωσης:
ΒΙΟKouzina Gold | ΒΙΟKouzina Silver | ΒΙΟKouzina Bronze |
![]() |
![]() |
![]() |
Δυνατότητα πιστοποίησης μόνο πρώτων υλών
Πέραν των τριών παραπάνω κατηγόριων πιστοποίησης, Gold, Silver και Bronze, το πρότυπο «BIOkouzina» παρέχει τη δυνατότητα πιστοποίησης και σε επιχειρήσεις μαζικής εστίασης, οι οποίες χρησιμοποιούν μια ή και περισσότερες πρώτες ύλες μόνο ως βιολογικές και για τις οποίες επιθυμούν να κάνουν αναφορά στο βιολογικό τρόπο παραγωγής.
Στην περίπτωση πρώτων υλών, η χορηγούμενη πιστοποίηση είναι της μορφής:
«η επιχειρηση (το εστιατοριο, το ξενοδοχειο κτλ) χρησιμοποιει μονο βιολογικο ελαιολαδο, λαχανικα κτλ»
Απαραίτητη προϋπόθεση για τη χορήγηση πιστοποίησης πρώτης ύλης, είναι, η επιχείρηση να μη χρησιμοποιεί παράλληλα την εν λόγω πρώτη ύλη και ως συμβατική.

Σκοπός και Οφέλη της Πιστοποίησης σύμφωνα με το πρότυπο BIOkοuzina
Οφέλη και πλεονεκτήματα από την εφαρμογή και πιστοποίηση μιας επιχείρησης σύμφωνα με το πρότυπο BIOkouzina είναι, μεταξύ των οποίων:
- Δυνατότητα στις επιχειρήσεις μαζικής εστίασης να κάνουν αναφορά στο βιολογικό τρόπο παραγωγής για το σύνολο ή μέρος των παρεχόμενων γευμάτων, μέσω της πιστοποίησης και της χρήσης του λογοτύπου ενός διεθνώς αναγνωρισμένου Φορέα Πιστοποίησης όπως είναι το ΒΙΟΕΛΛΑΣ σε διαφημιστικό υλικό, menu, site κτλ.
- Προστιθέμενη αξία στις επιχειρήσεις και γενικότερα στις παρεχόμενες υπηρεσίες στο χώρο της εστίασης, μέσω της διαφοροποίησής των επιχειρήσεων με απώτερο στόχο την αύξηση της ανταγωνιστικότητάς τους.
- Η ικανοποίηση της αυξανόμενης ανάγκης του καταναλωτή για μια σωστή και ποιοτική διατροφή και την εμπιστοσύνη των καταναλωτών προς τα βιολογικά προϊόντα.
- Παρέχεται πλέον η δυνατότητα στον καταναλωτή να επιλέξει βιολογικά - πιστοποιημένα τρόφιμα και σε χώρους μαζικής εστίασης.
- Ανάπτυξη και διάδοση του βιολογικού τρόπου παραγωγής και της κατανάλωσης βιολογικών τροφίμων.
Χρόνος Έκδοσης και Ισχύς Πιστοποιητικού
Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση των Επιθεωρήσεων σύμφωνα με το πρότυπο BIOkouzina, γίνεται σχετική θετική εισήγηση από την Ομάδα Επιθεωρητών και εκδίδεται σε σύντομο χρονικό διάστημα το Πιστοποιητικό συμμόρφωσης. Το Πιστοποιητικό έχει ετήσια ισχύ και κάθε χρόνο πραγματοποιείται επιθεώρηση ανανέωσης και επανέκδοσης πιστοποιητικού.
H εγκατάσταση και πιστοποίηση του προτύπου BIOkouzina δεν αποτελεί υποχρεωτική προδιαγραφή σύμφωνα με το νέο σύστημα κατάταξης τουριστικών καταλυμάτων. Η συγκεκριμένη πιστοποίηση εμπίπτει στο προαιρετικά κριτήρια της διαδικασίας και πριμοδοτείται με 150 μόρια στα Ξενοδοχεία σύμφωνα με την Υ.Α. αρ. 216 (ΦΕΚ 10/Β – 09/01/2015
Για τα ΕΕΔΔ δεν υπάρχει αντίστοιχη μοριοδότηση.
ISO 9001
ISO 9001:2008
«ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ»
Το πρότυπο ISO 9001 είναι το πλέον διαδεδομένο πρότυπο διαχείρισης ποιότητας παγκοσμίως, το οποίο θέτει τις απαιτήσεις για την ανάπτυξη και εφαρμογή ενός αποτελεσματικού Συστήματος Διαχείρισης Ποιότητας.
Τι είναι το Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας ISO 9001
Το διεθνές πρότυπο Συστημάτων Διαχείρισης Ποιότητας ISO 9001 ορίζει τις γενικές απαιτήσεις για την ανάπτυξη, εφαρμογή και βελτίωση της λειτουργίας μιας επιχείρησης, με στόχο την ικανοποίηση των απαιτήσεων των πελατών αλλά και των συνεργατών της.
Η εφαρμογή του προτύπου ISO 9001 μπορεί να γίνει από οποιαδήποτε εταιρία ή οργανισμό, ανεξάρτητα από το μέγεθος, το είδος καθώς και τις δραστηριότητές τους.
Σκοπός και Οφέλη της Πιστοποίησης σύμφωνα με το πρότυπο ISO 9001
Οφέλη και πλεονεκτήματα από την εφαρμογή και πιστοποίηση ενός οργανισμού σύμφωνα με το πρότυπο ISO 9001 είναι, μεταξύ των οποίων:
- Η ικανοποίηση του πελάτη, μέσα από τη διασφάλιση της συμμόρφωσης των προϊόντων του οργανισμού με προκαθορισμένες ποιοτικές απαιτήσεις.
- Η καλύτερη εσωτερική οργάνωση του οργανισμού μέσω του αποτελεσματικότερου αυτοελέγχου της λειτουργίας του οργανισμού.
- Ανεβαίνει η αξιοπιστία και το κύρος της επιχείρησης στην αγορά, αφού σηματοδοτεί ότι η ποιότητα των παρεχομένων προϊόντων της δεν είναι τυχαία.
- Βελτίωση των δεικτών επίδοσης του οργανισμού, μέσω της παρακολούθησης των εσωτερικών διεργασιών της.
- Μείωση του κόστους της επιχείρησης, μέσω της συνεχούς παρακολούθησης και μέτρησης των διεργασιών.
- Καταπολέμηση του ανταγωνισμού από εταιρείες που διεκδικούν μερίδιο αγοράς, μέσω της παροχής χαμηλού μεν κόστους, αλλά αμφίβολης ποιότητας εμπορευμάτων.
- Αποτελεί αυτοδιαδιδόμενο πρότυπο μέσω της συνεργασίας πιστοποιημένων επιχειρήσεων. Πολλές επιχειρήσεις ζητούν από τους υπεργολάβους και τους προμηθευτές τους την εφαρμογή Συστήματος Διαχείρισης Ποιότητας προκειμένου να συνεργασθούν μαζί τους, με στόχο την επιθυμητή αλυσίδα ποιότητας. Επίσης, η εφαρμογή Συστήματος Διαχείρισης Ποιότητας αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή σε διαγωνισμούς και απαίτηση πολλών συμβολαίων σε πολλούς κλάδους της εγχώριας, αλλά και της διεθνούς αγοράς.
Χρόνος Έκδοσης και Ισχύς Πιστοποιητικού
Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση των Επιθεωρήσεων σύμφωνα με το πρότυπο ISO 9001, γίνεται σχετική θετική εισήγηση από την Ομάδα Επιθεωρητών και εκδίδεται σε σύντομο χρονικό διάστημα το Πιστοποιητικό συμμόρφωσης με το πρότυπο. Το Πιστοποιητικό έχει ισχύ τρία χρόνια και για το διάστημα αυτό υποστηρίζεται από δύο ετήσιες Επιθεωρήσεις Επιτήρησης.
H εγκατάσταση και πιστοποίηση του ISO 9001 δεν αποτελεί υποχρεωτική προδιαγραφή σύμφωνα με το νέο σύστημα κατάταξης τουριστικών καταλυμάτων. Η συγκεκριμένη πιστοποίηση εμπίπτει στο προαιρετικά κριτήρια της διαδικασίας και πριμοδοτείται με 100 μόρια στα Ξενοδοχεία και με 150 μόρια στα ΕΕΔΔ σύμφωνα με την Υ.Α. αρ. 216 (ΦΕΚ 10/Β – 09/01/2015) για Ξενοδοχεία και την Υ.Α. αρ. 21185 (ΦΕΚ 2840/Β-22/10/2014) για ΕΕΔΔ.
ISO 22000
ISO 22000:2005
«ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ»
Το πρότυπο ISO 22000:2005 αποτελεί ένα διεθνές πρότυπο που αφορά στα Συστήματα Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων και σχεδιάστηκε με σκοπό να αντικαταστήσει τα διάφορα εθνικά πρότυπα που εφάρμοζε η κάθε χώρα. Αφορά αποκλειστικά επιχειρήσεις που παράγουν, επεξεργάζονται και διακινούν τρόφιμα.
Τι είναι το Σύστημα Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων (ISO 22000:2005)
Είναι ένα σύστημα Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων που εφαρμόζει μία επιχείρηση, αναπτύσσοντας κατάλληλες δομές προσδιορισμού, παρακολούθησης και συνεχής βελτίωσης των παραμέτρων της ασφάλειας των τροφίμων που παράγει ή διακινεί.
Το ISO 22000 αποτελεί ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο, για τη Διαχείριση της Ασφάλειας των Τροφίμων.
Το Σύστημα Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων περιλαμβάνει :
- Περιγραφή της Οργανωτικής της δομής,
- Ανάλυση των κινδύνων,
- Γραπτές Οδηγίες για τις εργασίες που εκτελούνται στην εταιρία και επηρεάζουν την Ασφάλεια των τροφίμων,
- Έντυπα και Έγγραφα που εφαρμόζονται
- Εργαλεία Ελέγχου και Αξιολόγησης της λειτουργίας του Συστήματος.
Σκοπός και Οφέλη της Πιστοποίησης
Η Πιστοποίηση ενός Συστήματος Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων αποδεικνύει την αντικειμενική Διασφάλιση της ποιότητας και την διαρκή προσπάθειά Αναβάθμισης και Βελτίωσης στην Υγιεινή και ασφάλεια των παραγόμενων και διακινούμενων τροφίμων της εταιρίας. Τα οφέλη από την εγκατάσταση και πιστοποίηση ενός Συστήματος Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων είναι μεταξύ άλλων:
- Ενισχύεται η φήμη της εταιρείας ως προς τη δυνατότητα της να προστατεύσει την υγεία του καταναλωτή
- Με την εφαρμογή προληπτικών μέτρων, μειώνεται το κόστος παραγωγής λόγω της μείωσης απορρίψεων παρτίδων προϊόντων
- Αποκτά η επιχείρηση σοβαρό πλεονέκτημα έναντι των ανταγωνιστών στις εξαγωγικές δραστηριότητες καθώς ανοίγονται ευκαιρίες για διείσδυση σε διεθνείς αγορές.
- Παρέχονται αποδείξεις στις αρμόδιες αρχές συμμόρφωσης με τη νομοθεσία.
- Αποδεικνύεται η ευαισθησία της επιχείρησης για την προστασία της δημόσιας υγείας και η ικανότητα της να παράγει ασφαλή τρόφιμα.
- Αποτελεί απαίτηση των πελατών ως εγγύηση ασφαλείας των προϊόντων, καθώς πρόκειται για ένα έγκυρο σύστημα που διαχειρίζεται την ασφάλεια των τροφίμων (όλο και περισσότερες επιχειρήσεις απαιτούν από τους προμηθευτές τους να διαθέτουν πιστοποιημένο σύστημα HACCP).
Χρόνος Έκδοσης και Ισχύς Πιστοποιητικού
Μετά την ολοκλήρωση με επιτυχία των Επιθεωρήσεων Αξιολόγησης του Συστήματος Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων, γίνεται σχετική θετική εισήγηση από την Ομάδα Επιθεωρητών και εκδίδεται σε σύντομο χρονικό διάστημα το Πιστοποιητικό συμμόρφωσης με το πρότυπο. Το Πιστοποιητικό έχει ισχύ τρία χρόνια και για το διάστημα αυτό υποστηρίζεται από δύο ετήσιες Επιθεωρήσεις Επιτήρησης.
H εγκατάσταση και πιστοποίηση του ISO 22000 δεν αποτελεί υποχρεωτική προδιαγραφή σύμφωνα με το νέο σύστημα κατάταξης τουριστικών καταλυμάτων. Η συγκεκριμένη πιστοποίηση εμπίπτει στο προαιρετικά κριτήρια της διαδικασίας και πριμοδοτείται με 200 μόρια στα Ξενοδοχεία με την Υ.Α. αρ. 216 (ΦΕΚ 10/Β – 09/01/2015).
Για τα ΕΕΔΔ δεν υπάρχει αντίστοιχη μοριοδότηση.
ΣΗΜΑ ΚΡΗΤΗ
ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΟΙΟΤΙΚΩΝ ΚΡΗΤΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ
ΜΕ ΤΟ ΣΗΜΑ ΚΡΗΤΗ
Το Ινστιτούτο ΒΙΟΕΛΛΑΣ σε συνεργασία με την «Αγροδιατροφική Σύμπραξη Περιφέρειας Κρήτης», στην προσπάθεια ανάδειξης και προώθησης, των τοπικών προϊόντων και της Κρητικής διατροφής, έχει ξεκινήσει ήδη την σήμανση τυποποιημένων, ποιοτικών, τοπικών προϊόντων και υπηρεσιών, με το Σήμα «ΚΡΗΤΗ».
Η Κρήτη κάνει πράξη την διαφοροποίηση προϊόντων προστιθέμενης αξίας, μέσα από αυτή την πρωτοβουλία. Αντιλαμβανόμενη τις πιέσεις και τον ανταγωνισμό των αγροτικών προϊόντων στις αγορές, όπως και τις νέες τάσεις στην κατανάλωση, η Περιφέρεια πιστεύει πως η ομαδοποίηση προϊόντων κάτω από μια ενιαία ταυτότητα ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ-ΕΝΤΟΠΟΙΟΤΗΤΑΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, μπορεί να δώσει ώθηση στην τοπική οικονομία του αγροδιατροφικού τομέα.
Τι είναι το Σήμα ποιότητας «ΚΡΗΤΗ»
![]() |
Το Περιφερειακό σήμα ποιότητας προϊόντων και υπηρεσιών, αποδίδεται σε προϊόντα και υπηρεσίες που πληρούν συγκεκριμένες προδιαγραφές – πρότυπα. |
Οι ομάδες προϊόντων που πιστοποιούνται είναι οι εξής:
1) Νωπά φυτικά προϊόντα,
2) Νωπά ζωικά προϊόντα (γάλα , κρέας, μέλι, αυγά, σαλιγκάρια),
3) Μεταποιημένα φυτικά προϊόντα (Ελαιόλαδο, κρασί, πετιμέζι, χαρουπόμελο, ελιές, πάστα ελιάς, τουρσί, σταφίδες, κ.α.)
4) Μεταποιημένα ζωικά προϊόντα (τυριά, γαλακτοκομικά, κρεατοσκευάσματα, προϊόντα με βάση το κρέας),
5) Μη εδώδιμα φυτικά προϊόντα,
6) Νερά και ποτά
7) Προϊόντα αλιείας και ιχθυοκαλλιέργειας,
8) Προϊόντα Αρτοποιίας – Ζαχαροπλαστικής
Στις προδιαγραφές συμπεριλαμβάνονται όλες οι φάσεις παραγωγής, από το χωράφι μέχρι τον τελικό καταναλωτή και αφορούν όλα τα στάδια λειτουργίας της επιχείρησης, την προέλευση των προϊόντων, την παραγωγική διαδικασία, την μεταποίηση, την συνταγή παραγωγής, την τυποποίηση και τη διάθεση
Σκοπός και Οφέλη της Πιστοποίησης
Τα οφέλη της πιστοποίησης των τοπικών προϊόντων με το σήμα «ΚΡΗΤΗ»:
- Ενιαία προώθηση των πιστοποιημένων προϊόντων και επιχειρήσεων
- Διαφοροποίηση τους ως ποιοτικά προϊόντα της Κρήτης στα ράφια των αγορών
- Άμεση προβολή τους μέσω του Κέντρου Κρητικής Γαστρονομίας, του Κρητικού Μπακάλικου και των πιστοποιημένων επιχειρήσεων εστίασης.
- Ενσωμάτωση των πιστοποιημένων αγροτικών προϊόντων στις τουριστικές υπηρεσίες και διασύνδεση της τοπικής παραγωγής με τον τουρισμό.
Συνολικά δημιουργείται μια εγχώρια προσφορά του τοπικού καλαθιού βάσει της οποίας στοχεύουμε στην αύξηση της αναγνωρισιμότητας των Κρητικών παραδοσιακών προϊόντων και της Κρητικής διατροφής. Ως αποτέλεσμα για την πιστοποιημένη επιχείρηση είναι η αύξηση της ζήτησης και της προστιθέμενης αξίας των προϊόντων και υπηρεσιών με το σήμα «ΚΡΗΤΗ».
Διαδικασία απονομής Σήματος Κρήτη
Το Ινστιτούτο ΒΙΟΕΛΛΑΣ σε συνεργασία με την «Αγροδιατροφική Σύμπραξη Περιφέρειας Κρήτης» αναλαμβάνει την επιθεώρηση και την αξιολόγηση των επιχειρήσεων που ενδιαφέρονται να χρησιμοποιήσουν το σήμα «ΚΡΗΤΗ» επί των προϊόντων τους. Μετά την ολοκλήρωση με επιτυχία των Επιθεωρήσεων Αξιολόγησης από το ΒΙΟΕΛΛΑΣ, γίνεται σχετική θετική εισήγηση προς την Αγροδιατροφική Σύμπραξη και από αυτήν γίνεται η απονομή του Σήματος «ΚΡΗΤΗ» και των ειδικών σημάτων για τις ετικέτες των πιστοποιημένων προϊόντων ή της χρήσης των προωθητικών δράσεων.
H χρήση ειδικού σήματος ποιότητας ελληνικής κουζίνας όπως το Σήμα «ΚΡΗΤΗ» δεν αποτελεί υποχρεωτική προδιαγραφή σύμφωνα με το νέο σύστημα κατάταξης τουριστικών καταλυμάτων. Η χρήση του Σήματος «ΚΡΗΤΗ» εμπίπτει στα προαιρετικά κριτήρια της διαδικασίας και πριμοδοτείται με 150 μόρια στα Ξενοδοχεία σύμφωνα με την Υ.Α. αρ. 216 (ΦΕΚ 10/Β – 09/01/2015).
Για τα ΕΕΔΔ δεν υπάρχει αντίστοιχη μοριοδότηση.



Επικοινωνία | Αθήνα | Ομορφοκκλησιάς 27, 151 22 Μαρούσι | T: 210 8211940 | F: 210 8211015 | E: hotel@bio-hellas.gr
© 2019 BIOHellas. All rights reserved.